23 Ağustos 2017 Çarşamba

Kadiri, Rufai ve Galibi Şeyhi

Hacı Ali YETKİNŞEKERCİ Efendi Hazretlerinin

Hayatı

Hacı Ali YETKİNŞEKERCİ 20.11.1947’de Gaziantep’te dünyaya geldi. Hanifi ve Fehime YETKİNŞEKERCİ’nin 6 çocuğundan biridir.

22 Nisan 1971 tarihinde Selma ÇETECİ Hanımefendi ile evlendi. Bu evlilikten 3 erkek 1 kız çocuğu dünyaya geldi.

Mayıs 1955’ten 20 Mayıs 1960 tarihine kadar Gaziantep Ömer Şeyh Camii Hafızı Nuri Efendiden Kur’an ve hafızlık dersleri, 1966 ilâ 1973 yılları arasında da Hacı Bayram İmam Hatibi Hafız Zekai Hocadan fıkıh ve Kur’an dersleri aldı.

1973 senesinde Ankara Siteler semtinde H. Galip Hasan KUŞCUOĞLU Hazretleri ile tanıştı. 20.11.1990 tarihinden itibaren Gaziantep ve havalesinde (Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Mersin illeri olmak üzere) H. Galip Hasan KUŞCUOĞLU Hazretlerine vekâleten manevi vazifesini yürüttü. 1973 senesinden itibaren çeşitli kademelerde manevi hizmetlerde bulundu. H. Galip Hasan KUŞCUOĞLU Hazretleri tarafından Makamın talimatı üzerine 15 Mart 2011 tarihinde Halife olarak vazifelendirildi.

14 Aralık 2013 tarihinde H. Galip Hasan KUŞCUOĞLU Hazretlerinin Ahirete irtihalinden sonra Galibi Dergâhı’nın Ankara ve havalisinin manevi hizmetlerini yürütmektedir.

Ankara ve Gaziantep merkezli Galip Hasan Kuşçuoğlu Bilim, Kültür, Eğitim ve Yardım Vakıflarının yönetim kurulu başkanlıklarını yapmaktadır.

Bu esnada mesleğinin idamesini zirvede gerçekleştirmiştir. Kurduğu işletmede halen 495 kişi çalışmaktadır.